open-fun-4

U organizaciji UEFA i UniCredit Bank BH, u oktobru 2016.godine, organizovat će se Turneja Trofeja UEFA Lige Šampiona u gradovima Bosne i Hercegovine.
Trofej će biti prikazan u multifunkcionalnom muzej – autobusu, koji će sadržavati interaktivne tačke.
Gradovi koji su uključeni u turneju su : Sarajevo, Bihać, Derventa, Doboj i Tuzla.
Kako UniCredit Bank, već niz godina sarađuje sa humanitarno – sportskom organizacijom CCPA Open Fun Football Schools, rodila se ideja da CCPA offs prati Turneju Trofeja sa svojim aktivnostima na polju FSR – Socijalne odgovornosti kroz fudbal.
Pored izlaganja Trofeja, želja UniCredit Banke je da događaj ima i društveni aspekt te da se približi građanima.
Tako će Cross Cultures OFFS, pratiti Trofej i postavkom svojih montažnih terena u Gradu Tuzla, te na taj način približiti igru fudbala djeci socijalno ugroženih kategorija.
Mislimo da je Turneja Trofeja izuzetna prilika za promociju fudbala kao igre koja je slobodna i otvorena za sve, bez obzira na mogućnosti i kapacitet. Dovoljno je imati želju i dobru volju za igrom, a za ostalo će se pobrinuti stručno i edukovano osoblje CCPA OFFS mreže.

JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla već dugi niz godina zajedno sa gradskom upravom Grada Tuzla,  sarađuje sa kancelarijom u Sarajevu OFFS te je i ovaj put uključila sve svoje resurse kako bi manifestacija na Trgu Slobode prošla besprijekorno kao i što dolikuje jednom ovakvom sportskom spektaklu.

Ustanova je dosad uvijek podržavala i nastavit će podržavati organizaciju i realizaciju ovakvih Projekata u kojem su uključena djeca i mladi.

Djeca/učesnici će, prilikom dolaska dobiti na poklon dres, u kojem će se igrati s organizatorima ove sportske manifestacije. Pored toga, za učesnike je obezbijeđena ishrana (sendvič i osvježenje) tokom pauze. Planiran je organizovani zajednički obilazak i slikanje sa Trofejom UEFA Lige Šampiona.
Dođite budite i vi dio ove sportsko – kulturne manifestacije i kao posmatrači dajte podršku mališanima, glavnim akterima manifestacije.

Dobro došli!!!

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla