maxresdefault-34

Na stadionu Tušanj 07.09.22021. godine je održan završni dio aktivnosti projekta “fit five” u okviru Specijalne olimpijade.  Cilj projekta je poboljšanje kvaliteta motoričkih sposobnosti osoba sa invaliditetom. U prethodnih nešto više od 6 sedmica članovi Udruženja “Hrabro srce” 5 puta sedmično radili su treninge do 60 minuta , a u odnosu na prvo testiranje na samom početku projekta, današnji rezultati pokazali su veliki napredak.

Učesnici projekta su ujedno i osvajači medalja sa zimskih i ljetnih olimpijskih igara. Osim trenera, veliku podršku osobama sa poteškoćama u razvoju neprestano pružaju i njihovi roditelji. Zadovoljni su načinom treniranja, međusobnim druženjem i razvojem njihove djece.

Kako ističe direktorica Specijalne olimpijade Kada Delić Selimović ovo je samo pilot projekat kako bi u budućnosti nastavili ovim tempom i u ostalim gradovima u BiH.  Kroz specijalnu olimpijadu cilj je primjeniti programe mladih sportaša, razvojnih aktivnosti, kvalitetnog i vrhunskog sporta na velikim međunarodnim takmičenjima. Osobe sa invaliditetom na ovaj način druže se sa svojim prijateljima, bave se sportom, razvijaju svoje motoričke sposobnosti, a sve  uz osmijeh i sreću koji su neprocjenljivi.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla