Sportske igre mladih

Kao i svake godine u ovom periodu na pomoćnim terenima JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla se održavaju Sportske igre mladih u fudbalu/nogometu. Tuzla je 05-06.2021. godine dočekala dječake i djevojčice i već tradicionalno je domaćin Plazma Sportskih igara mladih, na kojima je glavni cilj  smijeh, radost i graja mališana željnih takmičenja.

U 2021. godini, najljepša sportska priča u BiH, održat će takmičenja u 45 BiH gradova, a pravo učešća ove godine imaju dječaci i djevojčice 2006. godište i mlađi. Specijalni partner Igara ove godine je Olimpijski komitet BiH s kojim mališani na terenima kroz BH Telecom Sportske igre mladih turneju radosti, uče o načelima olimpizma te zdravom načinu života.

Igre uz finansijsku podršku USAID-a, nastavljaju realizirati projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu.

Putovanje Plazma Sportskih igara mladih je došlo i u Tuzlu gdje su mališani učestvovali u nogometnom turniru za mlađu i stariju kategoriju. Takmičenje u Tuzli se održalo zahvaljujući podršci i organizaciji Nogometnog Saveza TK-a.

Nadamo se da su se dječaci osjećali ugodno na našim terenima i da će nam se vratiti i slijedeće godine u još većem broju.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla