viber_image_2022-08-29_09-43-57-274

U nedelju 28.08.2022. godine su započeti radovi na opremanju sportskih objekata, odnosno zamjeni umjetne trave na jednom od malih terena sa plastičnom travom.

JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla je uredno predala prijavu za Javni poziv  iz oblasti „Tjelesna kultura i sport“ za projekte sportske infrastrukture od strane Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK-a, a koji je raspisan u 2021. godini, prema kojem su nam odobrena sredstva u iznosu od 55.000,00 KM.

Obzirom na odobrena sredstva, JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla te nakon realizovanog postupka javne nabavke, započeti su radovi na organizaciji i realizaciji Projekta na malom pomoćnom terenu.

Kroz sportske terene atletsku stazu, 2 mala i 1 veliki pomoćni teren sa umjetnom travom, na godišnjem nivou prođe oko 120.000 korisnika. Pored redovnih i prioritetnih korisnika

AK “Sloboda Tehnograd”, FK “Sloboda” Tuzla  i FK “Tuzla City” naše terene koriste i treća lica, razne sportske organizacije, sportski klubovi i udruženja.

JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla implementacijom ovakvih projekata nastoji da Grad Tuzla ostvari cilj javnog interesa u sportu kroz podsticanje i obezbjeđivanje uslova za bavljenjem sportom i razvijanje sportske djelatnosti.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla