118674980_1241534809544761_467142448795494763_n

Pomoćni tereni  JU “Gradski stadion Tušanj”  Tuzla, sa umjetnom travom, su izgrađeni u mjesecu septembru 2012. godine. Ustanova nastoji svake  godine, u skladu sa svojim mogućnostima, održavati navedene terene kako bi FK Sloboda”, naši primarni korisnici, imali optimalne uslove za korištenje.

Veliki pomoćni teren sa umjetnom travom u najvećem obimu koristi omladinskig pogona FK “Sloboda” sa svojom školom fudbala i takmičarskim selekcijama prepioniri, pioniri, kadeti i juniori.

U cilju unapređenja infrastrukture za razvoj omladinskog fudbala, stadion Tušanj u Tuzli jednom godišnje vrši bacanje granulata i kvarcnog pijeska, kao i prijeko potrebno četkanje umjetne trave.

Teren sa vještačkom podlogom je značajnije popravio uslove rada u FK “Sloboda” Tuzla, igračima i polaznicima omladinskog pogona su se omogućili  bolji uslovi, čime se nastoji unaprijediti nastup FK “Sloboda” u  M:tel Premijer ligi BiH.

Obzirom da se svakodnevno koriste tereni neophodno je jednom godišnje baciti granula, da bi se sačuvala podloga sa umjetnom travom i pospješili kvalitet rada korisnika. 

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla