Slika terenea 03.12.2017.

Obzirom na izuzetno loše vremensko uslove, uposlenici JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla su uz velike i nadljudske napore uspjeli dovesti glavni teren, za te uslove u optimalno stanje, kako ne bi utakmica XVII kola BH Telecom Premijer lige BiH bila odgođena. Vremenski uslovi koji su pogodili ne samo BiH već i kompletan region u kojem je veliki broj utakmica odgođen, pa tako nisu zaobišli ni našu Tuzlu i glavni teren stadiona Tušanj.

Kako je snijeg napadao na velikoj površini glavnog terena tako su uposlenici JU “Gradski stadion Tušanj” pratili tok dešavanja i čistili snijeg sa velike travnate plohe. U nedelju 03.12.2017 godine čišćenje je trajalo sve do 23.00h te se radilo i pod reflektorima, a sve u cilju omogućavanja uslova da se utakmica zakazana za 04.12.2017. godine u ponedeljak odigra.

Sav trud, rad i napore koji su uložili uposlenici JU “Gradski stadion Tušanj” su opravdali fudbaleri u crveni crnom dresu pobjedivši NK “Čelik” iz Zenice rezultatom 3:0, na tome im čestitamo i nadamo se da će kraj polusezone dočekati sa još tri boda na svome kontu iz utakmice sa NK “Gošk” iza Gabele.

Uposlenici JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla će poslije zadnjeg treninga i zadnje prvenstvene utakmice u 2017. godini konzervirati glavni teren u smislu prehranjivanja i održavanja travnjaka. Prehrana se vrši bacanjem određene količine gnojiva i na taj način se trava zagrijava i sprema za proljetne dane. U proljeće nam slijedi organizacija i planiranje radova na glavnom terenu te će se izvršiti aerifikacija, busjenovanje i dosijavanje travnjaka stadiona Tušanj.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla