AK-Sloboda-480
Za vikend su takmičari-ke AK “Sloboda Tehnograd” Tuzla nastupili na Prvenstvu Federacije BiH za sve uzrasne kategorije, čiji je domaćin i tehnički organizator bio AK “Vogošća”.
Rezultati koji su postignuti, a vrijedi ih spomenuti su slijedeći:
Amer Bećirović je dvostruki prvak FBiH i to u disciplinama 400 m za mlađe juniore i 800 m za seniore. Najbolji senior u trci na 100 m je atletičar AK “Sloboda Tehnograd” Tuzla Edhem Vikalo, dok je titulu viceprvaka u istoj trci osvojio Benjamin Mijatović. Dvostruka prvakinja Federacije je i Amna Musić u disciplinama 300m skoku u dalj za djevojčice, dok su prvakinje FBiH Nudžejma Vrabac u disciplini 1500m za mlađe juniorke, Ema Mešković disciplini 400m za mlađe juniorke, Elma Hasanbašić u disciplini 3000 m za juniorke.
Titulu prvaka osvojio je i Ahmed Hodžić u trci na 600m za dječake, kao i Benjamin Topčagić u trci na 400m za mlađe juniore, te Adem Bajrić u skoku u dalj u svojoj uzrasnoj kategoriji.
Viceprvaci Federacije su Ena Bećirović u trci na 400m za mlađe juniorke, Benjamin Topčagić u trci na 100m za mlađe juniore, Imad Isabegović u trci na 800m za mlađe juniore, Ajna Nezirovac u disciplini 60m za pionirke i Adem Bajrić u trci 60m za cicibane.
Bronzane medalje osvojili su Kenan Jašarević i skoku u dalj za cicibane, Ajna Nezirovac u trci na 60 m, Adnan Dzibrić u skoku i dalj za mlađe juniore, Imad Isabegović u trci na 400m.
Lične rekorde i svoj nastup imali su i Rjad Hasanbaŝić, Dalal Isabegović, Ajla Babajiç, Amna Selimović, Lejla Hodżić, Madžid Isabegović.
Već narednog vikenda  najmlađe članove AK “Sloboda thnograd” očekuje nastup na Međunarodnom dječijem atletskom mitingu u Zenici.
CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla