20170317_090817

Protekla sedmica na sportskim terenima JU “Gradski stadion Tušanj” u Tuzli je bila burna obzirom da su seniori  FK “Sloboda” Tuzla igrali dvije utakmice na domaćem terenu te se odigrala završnica kupa Grada Tuzla i prvenstvena utakmica između FK “Proleter” uz Tuzle i FK “Mladost” iz Kikača.

Prvi su na teren izašli kadeti i juniori FK “Slobode” i to u utorak 16.05.2017. godine odnosno zaostala utakmica protiv NK “Široki” iz Širokog Brijega.

Fudbaleri odnosno seniori FK “Sloboda” su imali polovičan učinak, u prvom susretu protiv FK “Radnik” iz Bijeljine bodovi su ostali u Tuzli jer su crveno crni pobjedili rezulatatom 2 : 0. U drugom susretu protiv NK “Krupa”, koji nije imao neki rezultatski značaj, slobodaši su izgubili rezultatom 1 : 3.

Pored redovnih utakmica BH Telekom Premijer lige BiH na glavnom terenu se odigrala završnica kupa Grada Tuzla u organizaciji Gradskog nogometnog saveza Grada Tuzla i JU “Gradski stadion Tušanj”  kao tehničkog organizatora. U šetvrtak 18.05.2017. godine na velikom pomoćnom terenu od 15.30h ste mogli pratiti susret između juniorskih selekcija FK “Proleter” i NK “Mramor” dok su seniori FK “Proleter” i OFK ” Tuzla” od 17.30h izmjerili snage na glavnom terenu stadiona Tušanj. Na obje utakmice bodove je odnjela ekipa FK “Proleter” i to nakon izvođenja jedanaesteraca ili penala.

Također, u nedelju 21.05.2017. godine ste mogli pratiti prvenstvenu utakmicu između FK “Proleter” i FK “Mladost” Kikači.

Zbog svega gore navedenog uposlenici JU “Gradski stadion Tušanj” su učinili velike napore kako bi glavni teren osposobili za odigravanje velikog broja utakmica. I pored teških vremenskih uslova, uposlenici Ustanove su Vladi Jagodiću i njegovim izabranicima omogućili optimalne uslove za daljnji rad te nastavak trenažnog procesa i pripremanje za posljednju utakmicu u sezoni 2016/2017 u Mostaru protiv NK “Zrinjski” Mostar.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla