velika 1

U proteklom vikendu, period 24.06. – 26.06.2022. godine, na malim pomoćnim terenima JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla održan je Međunarodni turnir u rukometu za veterane i veteranke. Uposlenici Ustanove su učinili sve kako bi uslovi bili optimalni za održavanje sportske manifestacije.

Veteranke Spartaka iz Subotice i veterani Rume pobjednici su Petog međunarodnog rukometnog turnira “Rukomet na zrnu soli” 2022.

Subotičanke su zahvaljujući boljoj gol-razlici osvojile prvo mjesto ispred Ravangrada iz Sombora i tuzlanskog Jedinstva.

Veterani Rume su u finalu nakon boljeg izvođenje sadmeraca savladali Studentski Grad iz Beograda ukupnim rezultatom 11:10. Treće mjesto pripalo je Dobovi iz Slovenije, a četvrto Ravangradu iz Sombora.

Na turniru je učestvovalo 19 muških i devet ženskih ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, a specijalni gosti bile su ženska i muška ekipa minhenskog Bayerna.

Turnir je otvorio legendarni Veselin Vujović, a današnje manifestaciju uveličao Dragan Marković, nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na završnom druženju u večernjim satima proglašen su najbolji pojedinci i pojedinke te su dodijeljene posebne nagrade i priznanja. Uspješan organizator još jednog turnira je Veteranski rukometni klub Sloboda iz Tuzle.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla