viber_image_2023-10-16_08-16-42-340

U organzaciji AK “Sloboda Tehnograd” Tuzla, UNFPA i JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla u petak, 13.10.2023. godine se održalo takmičenje u fudbalu, atletici i basketu 3×3 u sklopu inkluzivnih igara. Pod budnim okom direktora Specijalne olimpijade BiH Kade Delić Selimović realizovao se niz aktivnosti kroz inkluzivne igre u kojima su učešće uzele ekipe iz Banja Luke, istočnog Sarajeva, Bijeljine, Sarajeva, Brčkog i Bosanskog Petrovca.

Inkluzivne igre :
Inkluzivno međuopštinsko takmičenje u košarci 3×3 :
Svaku košarkašku delegaciju činila su 7 pojedinaca: pet igrača (među kojima su tri mlade osobe sa invaliditetom i dva bez invaliditeta), jedan trener, jedan pomoćni trener.
Inkluzivne prijateljske fudbalske utakmice :
Prijateljske fudbalske utakmice sa timovima koji se sastoje od mješovitih mladih ljudi sa i bez invaliditeta, kao i pojedinaca iz marginalizovanih zajednica. Svi učesnici su bili stanovnici grada domaćina i povezani sa raznim partnerskim organizacijama Specijalne olimpijade.
Atletika :
Prijateljske utrke na 60  I 100 m u kojima se svaki učesnik mogao zabaviti i družiti sa ostalim takmičarima. Svi učesnici će bili stanovnici grada domaćina i povezani sa raznim partnerskim organizacijama Specijalne olimpijade.

Zdravstveni program–  Pregled očiju, fitness, zdrav način  ishrane.

Inkluzivne igre na terenima JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla je zvanično otvorio Zijad Lugavić , gradonačelnik Tuzle, a prisutnima se obratila i Marina Riđić , Populacioni fond Ujedinjenih nacija – UNFPA Program Analyst te Kada Delić Selimović direktor Specijalne olimpijade BiH.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla