sportske-igre-mladih-720x400

Danas, 15.06.2022. godine pd 10:00h realizovano je takmičenje u malom fudbalu/nogometu povodom 12. Plazma Sportske igre mladih koje će se ove godini održati u 45 gradova širom BiH.

Takmičenja/natjecanja započinje bez ograničenja uslijed povoljnije epidemiološke situacije.

Gradovi domaćini u prethodnom periodu bili su Zvornik, Bratunac, Srebrenica, Goražde i Travnik. U saradnji sa specijalnim partnerom, Olimpijskim komitetom BiH, Igre na terenima promovišu olimpijske vrijednosti kao što su prijateljstvo, poštovanje, izvrsnost i fair play. Pokrovitelj regionalnih takmičenja Igara, ove godine je Vlada Federacije BiH.

Igre u saradnji sa UEFA foundation for children i ove godine, ulažu dodatne napore u animiranju što većeg broja djevojčica da se bave sportom i pokažu da u svim sportovima mogu biti jednako dobre kao dječaci.

Pored sportskih takmičenja, dječaci i djevojčice na terenima širom BiH, uče o zaštiti životne sredine, ekologiji i reciklaži kroz radionice sa Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH i kroz projekat „Zero Waste – budi dio igre, čuvajmo našu planetu“ koji Igre sprovode u saradnji sa kompanijom Coca-Cola. Tradicionalno, kao i svake godine, JU “Gradski stadion Tušanj” u Tuzli ustupa svoje sportske terene sa umjetnom travom za održavanje takmičenja u malom fudbalu.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla