viber_image_2022-06-15_09-21-55-246

U pogledu rasvjete, za male terene sa umjetnom travom JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla, izvršili smo zamjenu određenog broja rasvjetnih tijela.

Prelazak na LED tehnologiju u školama znači ne samo smanjenje troškova električne energije, već ponajviše značajno poboljšanje uvjeta učenja i udobnosti očiju učenika i učitelja. Od gotovo 800 tisuća rasvjetnih tijela u školama i sveučilištima u Hrvatskoj, manje od 20% je zamijenjeno LED tehnologijom.

zamjenom rasvjete nastojimo pružiti značajan pozitivan uticaj na korištenje malih terena te time korisnicima omogućiti optimalne uslove za održavanje rekreativnih aktivnosti.

Obzirom da smo na pojedinim stubovima sa rasvjetom izvršili zamjenu halogenih reflektora sa Led rasvjetom te sam prelazak na LED tehnologiju jedna je od najlakših obnova koja trenutno zahtijeva velika kapitalna ulaganja i ima brzu primjenu i vrijeme povrata kroz snažno smanjenje potrošnje energije i smanjene troškove održavanja.

Također, smo postavili novu pletenu mrežu između dva mala terena sa umjetnom travom kako bi naši korisnici bili zadovoljni i kontinuirano koristili naše terene. Menadžment JU “Gradski stadion Tušanj” sa svojim raspoloživim budžetom nastoji da svojim korisnicima obezbijedi što bolje uslove, da što više rekreativaca prođe kroz kompleks stadiona Tušanj i doprinesu daljem razvoju i održavanju sportskih terena borilišta. Iskoristit ćemo priliku da se zahvalimo našim partnerima i poslovnim prijateljima PVJ “Vatrogasac” Tuzla na saradnji i ustupanju kamionske dizalice sa korpom bez koje ne bi uspjeli odraditi gore navedene zadatke.

Mi nastavljamo sa redovnim aktivnostima za ovaj period u godini, u iščekivanju zamjene podloge/travnjaka na glavnom terenu JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla