viber_image_2022-06-13_09-38-29-768

Završena je parcijalna rekonstrukcija zapadne tribine JU “Gradski stadion Tušanj” tuzla. Sve što je planirano u ovom segmentu rekonstrukcije je realizovano i iskreno se nadamo da će Gradska Uprava nastaviti sa prijeko potrebnom rekonstrukcijom i izgradnjom stadiona “Tušanj”.

Radovi i rok za realizaciju Projekta je prošao, al i opravdano obzirom na vremenske uslove, prvenstvene i kup utakmice naših premijer ligaša te takmičenja u atletici koja su planirana za ovaj period u godini.

Jedan od glavnih zadataka rekonstrukcije je stvaranje ugodnih uslova za gledanje utakmice za navijače.

U sklopu projekta rekonstrukcije realizovala se promjena fasadne konstrukcije zida zapadne tribine, zamjena betonske konstrukcije stepenica, fasada i podna konstrukcija  VIP loža. Zahvaljujući ovim promjenama, ljubitelji nogometa imat će poboljšane uslove za gledanje sportskih manifestacija na stadionu Tušanj.

Iskreno se nadamo da će Gradska Uprava nastaviti ulagati stadion u “Tušanj” te u što skorijem periodu obezbjediti sredstva za nastavka radova na zapadnoj tribini u smislu zamjene fasade na zidovima tribine zamjena podloge na ulazu u VIP lože i zamjena betonske konstrukcije ispod sjedišta tribine, a sve u cilju stvaranja ugodnijih uslova za gledanje utakmica i zaštite gledalaca od mogućih povreda.

Završena je parcijalna nadogradnja sjeverne tribine.
Realizovana je rekontrukcija postojećeg WC-a sjeverne tribine, montaža vanjske i unutrašnje rasvjete, postavljeni i obezbjeđeni sanitarni elementi i mokri čvor u novom WC-u te izvršena zamjena polupanih prozora i vrata na sjevernoj tribini. Izvršeno je polaganje elektroinstalacija sjeverne tribine te se čeka odobrenje za priključak el. energije.

Stadion “Tušanj” je veliki sportski kompleks u Gradu Tuzla, gdje se polako stvaraju ugodni uslovi za bavljenjem sportom na profesionalnom i amaterskom nivou. Ovdje se održavaju tradicionalni masovni sportski i kulturni događaji te ćemo iskoristiti priliku da naše cijenjene gledaoce zamolimo da čuvaju imovinu i ophode se prema njoj kao pravi domaćini, jer je nama svima stadion Tušanj” sportski dom i naravno da samim tim zajedno održavamo ovaj naš hram sporta.

Na fotografijama možete vidjeti tokove i radove na zapadnoj i sjevernoj tribini.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla