viber_image_2023-08-10_15-31-11-851

Redovno održavanje glavnog terena JU “Gradski stadion Tušanj” u Tuzli sa novopostavljenom hibridnom podlogom je veoma zahtjevno i zahtjeva studiozan pristup i sistemski proces, ne smije se odstupati od programa i koncepta koji nalažu UEFA standardi.

Naime, u prošloj sedmici pristupilo se aerifikaciji ili prozračavanju glavnog terena koje se provodi u svrhu uspostavljanja ravnoteže učinka gaženja i valjanja sportskih terena. Obzirom da se aerifikacija mora uraditi jednom u mjesecu, nakon prozračavanja pristupili smo bacanju adekvatnog gnojiva i dosijavnje oštečenih dijelova glavnog terena stadiona Tušanj. Što će biti i praksa, jer ukoliko premalo zraka dolazi do korijenja trave, dolazi do asfiksije tj. odumiranja trave, uslijed nedostatka kisika.

Sve ovo ne bi bilo moguće da NS BiH nije angažovao firmu “CORSAIR SPORT” doo koja je zadužena za praćenje i kontrolu adekvatnog održavanja hibridne podloge. Vrijedni uposlenici JU “Gradski stadion Tušanj” su bili na raspolaganju te svojim odnosom i doprinosom uspješno realizuju svaki zadatak i učestvuju na svim stručnim edukacijama za osposobljavanje pri održavanju hibridne podloge.

Također, NS BiH sa firmom “CORSAIR SPORT” doo su obezbjedili prijeko potrebnu odgovarajuću mehanizaciju kako bi našim uposlenicima olakšali da pravilno odrade posao te se ovim putem zahvaljujemo navedenim subjektima i iskreno se nadamo da će izvođač radova na projektu “Potpuna rekonstrukcija glavnih terena Premijer lige BiH” što prije sanirati oštečene dijelove na stadionu Tušanj, nastali tokom izvođenja istih.

viber_image_2023-08-10_15-31-01-052

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla