tusanj-dron-foto

Na stadionu “Tušanj” se nastavlja proljetni dio sezone 2019/2020 i to 23. kolo BH Telecom Premijer lige BiH u kojem se sastaju FK “Tuzla City” i FK “Velež”. Utakmica je planirana za 14.03.2020. (subota) u 15.00h na glavnom terenu JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla.

Obzirom na vremenske uslove u prethodnim danima i kišovitom vremenu te utakmicu koju su fudbaleri Slobode igrali sa fudbalerima Čelika, teren je bio u nešto lošijem stanju. Uposlenici JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla su svojim angažmanom  uz pomoć postojeće mehanizacije uspjeli sanirati glavni teren i dovesti ga u zadovoljavajuće stanje.

Otežavajuće okolnosti su što prva ekipa FK “Sloboda” svakodnevno trenira na glavnom travnjaku, međutim nadamo se boljim vremenskim uvjetima gdje ćemo biti u mogućnosti raditi na terenu i adekvatno ga pripremiti  fudbalerima FK “Tuzla City”  kako bi prikazali svoju najbolju igru.

Prema preporuci  nadležnih zdravstvenih ustanova kao i vladinih institucija u BiH, kapije stadiona Tušanj će biti zatvorene. Komitet za takmičenje NS/FS BiH je na telefonskoj sjednici donio odluku da se utakmice 23. i 24. kola BH Telecom premijer lige BiH igraju bez prisustva gledalaca, a sve u cilju prevencije širenja korona virusa.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla