viber_slika_2024-09-18_08-50-18-064

Održavanje hibridnog terena u optimalnom stanju je najočigledniji pokazatelj domaćinskog odnosa prema istom. Samom izgradnjom vrhunskog terena stvoreni su uslovi za kvalitetno treniranje i odigravanje utakmica. Međutim, za dugotrajnost i postojanost, potrebno je redovno i kvalitetno održavanje terena.
Osnovno održavanje terena podrazumijeva, košenje, prehranu, zalivanje, valjanje, aerifikaciju, aeraciju, vertikulaciju, potsijavanje, krpljenje terena itd.

Da bi zadovoljili sve gore nabrojano i održali teren u odličnom stanju, jučer, 17.09.2024. godine na glavnom terenu sa hibridnom podlogom se odradio veliki servis koji podrazumijeva slijedeće:

  • aeracija/prozračavanje kompletne hibridne podloge,
  • rasipanje odgovarajućeg sjemena trave namijenjen za sportske terene,
  • rasipanje preko 20t kvarcnog pijeska,
  • rasipanje odgovarajućeg gnojiva predviđen za ovaj period u godini i
  • rasipanje ogovarajućeg humusa.

Obzirom da smo u vikendu iza nas imali buran period, u smislu odigravanja utakmica na glavnom terenu, gdje su svoje domaće utakmice igrale ekipe FK “Sloboda” Tuzla i FK “Tuzla City”, termin za realizaciju velikog servisa je bio optimalan. Slijedeću domaću utakmicu FK “Sloboda” igra za 10 dana, tako da će teren mirovati te će se na taj način oporaviti i spremno dočekati nadolazeće napore. Zahvaljujemo se firmi “Euroagrar” d.o.o. Brčko  koju je angažovao NS BiH, da aktivnosti vezano za odrađivanje velikog servisa uradi u skladu sa propozicijama i principima održavanja hibridne podloge. Mi nastavljamo dalje sa našim redovnim aktivnostima čišćenja, vraćanja i košenja glavnog terena, kao i djelatnostima vezano za održavanje kompletnog kruga stadiona “Tušanj”.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla