116115895_3447477318620109_1761163646477627984_n

JU “Gradski stadion Tušanj” bez obzira na koronavirus COVID 19 i proglašenu epidemiju radi u kapacitetu prema svojim mogućnostima te na sve moguće načine pokušava sportistima obezjediti optimalne uslove za razvoj, napredak i održavanje forme. Već dugogodišnji problem AK “Sloboda – Tehnograd” Tuzla vezano za bacalište za kuglu, rješeno je rekontrukcijom atletske staze, nabavkom i polaganjem crvene šljake za potrebe polaznika i članova našeg atletskog kluba.

Uposlenici Ustanove u saradnji sa proslavljenom olimpijkom i direktorom AK “Sloboda – Tehnograd” Tuzla Kadom Delić, su uradili sve što je u njihovoj moći kako bi u što kraćem vremenskom periodu postavili, iznivelisali i izvaljali crvenu šljaku da bi bila spremna za predstojeće takmičenje u atletici na pionire/pionirke na državnom nivou. U akciji postavljanja šljake nisu samo učestvovali uposlenici Ustanove i članovi atletskog kluba, tu je bio veliki broj roditelja čija su djeca danas polaznici AK “Sloboda – Tehnograd” Tuzla.

Iskreno se nadamo da će naš atletski klub istrajati u ovim teškim trenucima za sport, nastaviti raditi sa mlađim uzrastima i u što skorije vrijeme iznjedriti jednog velikana kao što

je bio Zlatan Saračević.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla