64815652_10156110185322821_7720610593991819264_o

U mjesecu junu 2019. godine na pomoćnim terenima stadiona Tušanj realizovao se  dvodnevni IV međunarodni rukometni turnir za veterane i veteranke „Rukomet na zrnu soli 2019.“.

Ovo je četvrti po redu turnir u Tuzli, a ove godine učešće je uzelo 28 ekipa, i to 16 u muškoj a 12 u ženskoj konkurenciji.

Ove godine učešće na turniru su uzele ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, i Njemačke.

Na turniru će učešće uzeti i ekipa Bayern Munchena, koju predvodi Zvjezdan Tomić.

Više od 300 učesnika iz sedam zemalja na svečanosti otvaranja pozdravili su gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i najbolja rukometašica BiH Svetlana Ceca Kitić.

Na turniru veterana učestvovale su ekipe: Bayern (Njemačka), Dobova (Slovenija), Nova Gradiška (Hrvatska), Bedekovčina (Hrvatska), Nexe Našice (Hrvatska), Stara škola (Subotica/Srbija), Križevci (Hrvatska), BASK (Beograd/Srbija), Sekelyudvarhely (Rumunija), Mladi veterani (Prilep/Makedonija), Radnički (Goražde), Konjuh (Živinice), Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje), Sombor (Srbija), Osijek (Hrvatska) i Sloboda (Tuzla).

Na turniru veteranki učestvovale su: Frajle Internacionale, JOKS, Osijek (Hrvatska), Stara škola (Subotica/Srbija), Srem univerzal (Srbija), Šabac (Srbija), NS veteranke (Novi Sad/Srbija), Ravangrad (Sombor/Srbija), Dinamo (Pančevo/Srbija), Slavonka (Nova Gradiška/Hrvatska) i Jedinstvo (Tuzla)

Takmičenje je počelo u petak, a u subotu su se nastavile utakmice za trofej. Pobjednici četiri grupe veterana igrali su polufinalne i finalni meč, a pobjednice tri grupe veteranki formirat će mini-ligu i kroz utakmice su odlučili o osvajačicama prestižnog trofeja.

Turnir su svojim prisustvom uveličati veliki rukometni asovi predvođeni Svetlanom Cecom Kitić, Veselinom Vujovićem i Jasminom Mrkonjom, a za sve učesnike turnira realizovan

je i obilazak užeg jezgra grada i posjeta kompleksa slanih Panononskih jezera.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla