viber_image_2021-03-23_10-14-53

Obzirom na dosad pokazanu iskoristivost velikog pomoćnog terena sa umjetnom trav0m, JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla je poduzela određene korake u vezi postavljanja rasvjete na gore navedeni sportski teren.

Postavljenje rasvjeta ne samo da može poboljšati iskustvo gledaoca, već i poboljšati performanse igrača. Kako je sportska rasvjeta važan dio bilo koje sportske igre, bilo da je profesionalna, kolegijalna ili poluprofesionalna, JU “Gradski stadion Tušanj” se odlučila da poveća iskoristivost pomoćnog terena i u noćnim terminima, kada polaznici FK “Sloboda” Tuzla nisu bili u mogućnosti koristiti teren.

Svaki sportista zaslužuje igrati pod svjetlom koje poziva njihov talent u akciju i uzbuđenje. Obzirom da pomoćni teren stadiona Tušanj nikada nije imao rasvjetu, smatramo da će osvjetljenje stadiona pružiti optimalno svjetlo za aktivnosti, vizualnu udobnost za gledaoce kako  bi na kraju glavni akteri prikazali svoju najbolju igru.

JU “Gradski stadion Tušanj” nastavlja pružati podršku sportistima i svojim korisnicima, nastoji objezbjediti optimalne uslove za korištenje svojih resursa te time ispunjavati rigorozne zahtjeve N/FS BiH i zahtjeve TV kuća koji rade prenose sa stadiona širom BiH.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla