69617471_1139879289536009_5858323249871454208_n

U prethodna dva dana na atletskoj stazi JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla se realizovala radna akcija pod kodnim nazivom “Kad se male ruke slože”.

Naime, uposlenici AK “Sloboda Tehnograd” Tuzla sa svojim trenerima i polaznicima u saradnji sa rekreativcima, članovima ARK “Rekreativci” Tuzla te roditeljima, uspješno odradili akciju prebacivanja prevoza pijeska iz jama u segment za bacanje kugle. Akcija je obuhvatila i čišćenje podloga za odrazne daske te su na taj način pružili veliku pomoć uposlenicima JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla u stvaranju što optimalnijih uslova za korištenje atletske staze, jame za doskok i segmenta za bacanje kugle.

Slijedeća faza je nabavka i razastiranje novog pijeska u jame i nabavke šljake za segment za bacalište.

Još jednom se pokazalo da kada ima volja i entuzijazam da se sve može uraditi i realizovati, a sve u svrhu kako bi polaznici AK “Sloboda Tehnograd”, rekreativci i ostali korisnici atletske staze imali relativno dobre uslove za napredak i sportsko usavršavanje.

Dok su vrijedne ruke radile trening za namjlađe polaznike atletskog kluba nije izostao, trenažni proces je uredno završen prema planu i programu stručnih osoba i trenera zaduženih za najmlađi uzrast.

Veliko hvala svima koji su učestvovali u ovoj akciji, ovakva vrsta pomoći je uvijek dobrodošla.

Na fotografijama iz prethodna dva dana možete vidjeti atmosferu kako je to izgledalo.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla