58543151_625667261230538_4154019453031415808_n (1)

Osnovni cilj i svrha ustanove jeste obezbjediti uslove za odvijanje trenažnog procesa i održavanje takmičarskog dijela za prioritetne korisnike FK “Sloboda” Tuzla i AK “Sloboda – Tehnograd” Tuzla. Obzirom da od takmičarske sezone 2018/2019 JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla ima dva premijerligaša i to FK “Sloboda” Tuzla i FK “Tuzla City” Simin Han, ukazala se potreba za dodatnom infrastrukturom. Postojeći popratni sportski objekti trenutno zadovoljavaju kriterije N/FS BiH ali za svaku takmičarsku sezonu podižu standarde i poboljšavaju uslove na stadionima širom BiH.

Projekat “Dodatne izgradnja infrastrukture” implementira Gradska Uprava Grada Tuzla sa svojim resornim službama i to u tri lota:

  1. Sanacija ulaza u stadion Tušanj, biletarnica i kapija na ulazu u stadion,
  2. Izgradnja javnog wc-a iza zapadne tribine za potrebe gledalaca i izgradnju kancelarijski prostorija i svlačionica za potrebe FK “Sloboda” Tuzla i
  3. Rekonstrukcija atletske staze, mjenjanje oštečenih dijelova kanalica i asfalta atletske staze te presvlačenjem novog sloja tartana i ocrtavanje linija potrebnih za atletska takmičenja.

Iskreno se nadamo da će novoizgrađeni objekti poboljšati uslove rada prioritetnih korisnika sportskih terena stadiona Tušanj kao i drugi sportskih organizacija i klubova koji redovno koriste borilišta Ustanove.

JU “Gradski stadion od osnivanja nastoji da omogući organizovanje i izvođenje sportskih, kulturnih i drugih takmičenja, priredbi i manifestacija, sportsko rekreacionih aktivnosti na svojim

slobodnim i pratećim prostorima i  objektima.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla