srdjan-aleksic-1

U organizaciji Udurženje ” Radničke sportske igre” Tuzla na malim terenim JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla je realizovan 5. Međunarodni memorijalni turnir “Srđan Aleksić”. Turnir se održao na dan 12.05.2019. godine u kojem je učestvovalo oko 300 djece uzrasne dobi 8 – 11 godina, odnosno devet ekipa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. U okviru Međunarodnog memorijalnog turnira Srđan Aleksića odigrana i revijalna utakmica između ženskih ekipa Slobode i Eurolokomotive.

Podsjećanja radi, Srđan Aleksić, heroj je iz Trebinja. U svom rodnom gradu, u jeku ratnih dešavanja, 21. januara ‘93 godine, pripadnici Vojske Republike Srpske pokušali su ubiti njegovog sugrađanina, Bošnjaka Alena Glavovića. U Alenovu odbranu stao je Srđan, a nekoliko dana nakon što je pretučen, od zadobijenih udaraca Srđan je preminuo. Njegov lik i ime danas su simboli herojstva i odbrane ljudskosti u našoj državi. Članovi Radničkih sportskih igara Tuzla u njegovu čast sada već tradicionalno, su petu godinu za redom realizovali  međunarodni malonogometni turnir za djecu.

U generaciji 2010/2011. prvo mjesto osvojila je ekipa Sportskog kluba Bambi iz Tuzle, drugoplasirana je Budućnost iz Banovića, dok su na trećem mjestu završili mali fudbaleri iz Fudbalskog kluba Mačva iz Šapca.

Najbolji golman je Emar Babović, strijelac Bakir Hasanović, a igrač Elvin Šarić.

U generaciji 2008/2009. prvoplasirana je ekipa Fudbalskog kluba Proleter iz Tuzle, drugi su iz gračaničkog Bratstva, dok su na trećem mjestu završili iz šabačkog Fudbalskog kluba Mačva.

Najbolji golman je Faris Bajrić, dok se Kenan Vrabac upisao kao najbolji igrač i strijelac.

JU “Gradski stadion Tušanj” kao tehnički organizator tunira je obezbjedila oba terena sa umjetnom travom kao i prateće sportske objekte kako bi turnir prošao u najbolje redu.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla