viber_image_2021-05-17_08-01-51
U nedelju, tačnije 09.05.2021. godine,  na atletskoj stazi i atletskim borilištima JU “Gradski stadion Tušanj“ Tuzla u tehničkoj organizaciji AK „ Sloboda – Tehnograd „ Tuzla održano je  Ekipno prvenstvo BiH u atletici za juniore-ke. Vremenski uslovi su bili idelani, tako da vjerujemo da su svi takmičari dali svoj maksimum kako bi ostvarili što bolje rezultaet i obarali lične rekorde.
Uposlenici i menadžment JU “Gradski stadion Tušanj” je učinio sve kako bi svim takmičarima obezbjedili adekvatne uslove za postizanje dobrih rezultata, nadamo se da su sve svi gosti lijepo osjećali na stadionu Tušanj i nose dobre i lijepe dojmove u svoje gradove.
Titule ekipnih prvaka BiH za 2021. godinu osvojili su :
 AK „Sarajevo“ u ženskoj konurenciji.
AK „Novi Grad“ u muškoj konkurenciji.
Titulu vicerprvakinja osvojile su ekipe  AK „Novi grad“  u ženskoj konkurenciji, odnosno AK Sarajevo u muškoj konkurenciji, dok su treća mjesta osvojile ekipe AK „Sloboda-Tehnogerad“ u ženskoj konkurenciji, te AK „Vodopad“ u muškoj konkurenciji.
Najvrednije rezultate u pojedinačnim nastupima ostvarili su Ahmet Muratović iz AK „Novi grad“ koji je pobijedio u trci na 200 m sa rezultatom 23:29 s,  dok je u ženskoj konkurenciji najbolji rezultat ostvarila Una Ban iz AK „Sarajevo „ koja  pobijedila na 200 m sa novim ličnim rekordom u vremenu od 26. 10 s.
Od takmičara/ ki AK „Sloboda Tehnograd“  najbolji plasman u ženskoj konkurenciji ostvarila je Elma Hasanbašić koja je pobijedila u trci na 3000 m, dok je  u muškoj konkurenciji najbolji bio Bakir Musić koji je osvojio dva treća mjesta  postavivši svoje lične rekorde u trci na 400 m prepone i skoku u vis.
Već narednog vikenda takmičare-ke AK “Sloboda – Tehnograd” Tuzla očekuje nastup na p
ojedinačnom prvenstvu  BiH za cicibane/ke koje će se u subotu održati u Čitluku,  te na atletskom Mitingu u  Banja Luci koji će se održati  u nedjelju.
CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla