viber_image_2023-05-31_09-23-31-138

Pomoćni tereni JU “Gradski stadion Tušanj”  na dan 30.05.2023. godine bili su na raspolaganju za održavanje sportsko-kulturne manifestacije  Evropska sedmica nogometa – Državno prvenstvo Specijalne olimpijade i inkluzivni sportski trening.

Na pomoćnim terenima s vještačkom travom stadiona Tušanj, organizovana i realizovana je manifestacija ” Evropska sedmica nogometa” u okviru koje je održano Prvenstvo Specijalne olimpijade u futsalu i inkluzivni nogometni i atletski trening.
Ućešće na ovom takmičenju i treningu uzele su ekipe: Udruženja “Oaza”, ” Vrati mi osmijeh”, “Duga iz Tuzle” , “Hrabro srce” Zavod Pazarić i Zavod Drin, Centar “Koraci nade” i KSS “Sunce”.
U inkluzivnom treningu učestvovali su djeca iz JU “Naše dijete”, udruženja “Soci” i “Leptir” i OŠ Pazar.
Promotori na manifestaciji bili su istaknuti bivši sportisti – fudbaleri i atletičari Ekrem Ibrić, Mirza Hadžić, Denis Karić, Samir Kuduzović, Zlatan Saračeviç, Halid Gazibegović, Jasmin Gavranović, Nermin Alibašić i Kada Delić Selimović.
Tehnički organizator manifestacije je Studentsko vijeće medicinskog fakulteta u Tuzli – MEDICUS i udruženje “Parallel”.
Organizator sportske manifestacije poručuje da promociju Evropske sedmice nogometa nastavljaju inkluzivnim treninzima i seminaru u Trećoj Gimnaziji, OŠ “Skender Kulenović”, Centru “Vladimir Nazor”, obdaništima u Živinicama i Tuzli, na Fakultetu sportskih nauka u Banja Luci.
O INKLUZIJI SE NE PRIČA – INKLUZIJA SE ŻIVI

JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla je kao i do sada ustupila svoje resurse, terene sa umjetnom travom kako bi se manifestacija održala i učesnici zajedno sa organizatorima otišli zadovoljni sa stadiona Tušanj.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla