viber_slika_2024-05-16_13-06-39-008

Asfaltna staza na ulazu na glavni  teren JU “Gradski stadion Tušanj” prilikom izvođenja radova na projektu “Potpuna rekonstrukcija sportskih terena Premijer lige BiH” te ulaska mašina i kamiona sa visokom tonažom  pretrpjela je određenja fizička oštećenja. Uslijed čega je došlo do pojavljivanja neravnina i udubljavanja podloge.

Danas smo sanirali asfalt u smislu rezanja oštećenih dijelova, posipanja tampona sa propisanim granulatom, nanošenja asfaltne mase, valjanje i nivelaciju iste.

Obzirom da još nismo sanirali oštećenja na tartan stazi i kanalicama za odvodnju vode sa glavnog terena i atletske staze, s tim u vezi smo u kontaktu sa predstavnicima NS BiH i izvođačima radova na koji način najbezbolnije da izvršimo radove za vraćanje u prvobitno stanje gore navedeno, kako je i definisano ugovorom. Imamo čvrsta obećanja predstavnika NS BiH da bi se trebalo pristupiti radovima uskoro, obzirom da vremenski uslovi koji nam slijede dozvoljavaju takvu vrstu radova. Trenutno nam je prioritet saniranje kanalica i atletske staze, zbog održavanja trenažnog procesa AK “Sloboda Tehnograd” Tuzla te prijave i organizacije nacionalnih i međunarodnih takmičenja u atletici.

Radove je izvodila renomirana tuzlanska kompanija “Cestotehnik” d.o.o. Tuzla.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla