104296539_611814076107054_6061044715193222138_n

JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla pruža kompletnu uslugu održavanja nogometnog/fudbalskog glavnog terena sa prirodnim travnjakom. Višegodišnje iskustvo, adekvatna tehnologija, primjena materijala i tehničkih rješenja te činjenica da se teren ne koristi rezultirali su vrhunskim rezultatima. Glavni teren stadiona “Tušanj” nikada nije bio u boljem stanju.

Prilikom izvođenja saniranja oštečenih dijelova terena koristili smo isključivo sopstvene pripremljene dijelove travnjaka, sastava sorti travne smjese prilagođenih intenzivnom korištenju.

Osim standardnih zahvata na prirodnim travnjacima košenje, zalijevanje i valjanje vršimo i jednokratne sezonske sanacije travnjaka koje mogu obuhvatiti:

  • vertikulaciju travnjaka
  • aerifikaciju travnjaka
  • dosijavanje
  • prehranu specijalizovanim organskim i mineralnim gnojivima
  • zaštitu travnjaka od bolesti i nametnika

Dugogodišnjim bavljenjem terenima od prirodne trave, spoznali smo sve moguće probleme s kojima se možemo susresti, a najveći problem je preopterećenost i korištenje terena kad je vlažan i mekan.

U periodu kada je usporena vegetacija i travnjak ne može podnijeti svaki dan trenažni proces i svaki vikend utakmice, ni jedan teren sa prirodnom travom se ne može oporaviti i regenerirati, a to je problem sa terenom stadiona “Tušanj”. Uposlenici  JU “Gradski stadion Tušanj”  će sa svojim resursima nastaviti

raditi na terenu kako bi spremno dočekali sezonu 2020/2021 BH Telecom Premijer lige BiH.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla