athletic-field-1867053_1280-e1522839673631

Od ponedeljka 05.08.2019. godine nastavljeni su radovi na rekonstrukciji i sanaciji atletske staze JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla u smislu čišćenja, popravke oštečenih dijelova odnosno pripremanje za nanošenje emulzije i farbanje tartana.

Predviđeno je da će prvi dio radova trajati do 18.08.2019. godine kada će se pristupiti finalizaciji i crtanju svih potrebnih linija za takmičenje u atletici  kako bi atletska staza zadovoljila kriterije Evropske atletske asocijacije te Tušanj bio konkurentan za dobijanje licenci za održavanje evropskih prvenstava u atletici.

S tim u vezi obavještavamo sve gradžane Grada Tuzla i korisnike atletske staze da ista neće biti na raspolaganju do kompletnog završetka radova.

Zbog zahtjeva primarnih korisnika atletske staze i glavnog terena stadiona Tušanj, AK “Sloboda – Tehnograd” Tuzla i FK “Sloboda” Tuzla, kada se završe radovi, atletska staza stadiona Tušanj će ostalim korisnicima, sportskim klubovima, sportskim organizacijama i rekreativcima biti na raspolaganju samo u određenim terminima.

Hvala Vam na razumijevanju

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla