viber_image_2023-05-16_10-10-08-673

Na sportskim JU “Gradski stadion Tušanj” u Tuzli na terenima sa umjetnom travom u protekle dvije sedmice održano je gradsko prvenstvo u malo fudbalu za osnove i srednje škole.

Kvalifikacije Gradskog prvenstava osnovnih škola u malom nogometu za dječake od 8 do 9 razreda.

Danas su održane kvalifikacione utakmice u malom nogometu za dječake od 8 do 9 razreda Grupa “D” na malonogometnom terenu Stadiona Tušanj sa početkom u 9,00 sati.

Prijavljene ekipe za takmičenje:
1. OŠ „Tušanj“
2. OŠ „Bukinje“
3. OŠ „Pazar“
4. OŠ “Solina”

U prvoj utakmici OŠ „Tušanj“ savladala je ekipu OŠ „Bukinje“ rezultatom 3 : 1 u drugoj utakmici ekipa OŠ „Pazar“ je ostvarila pobjedu protiv ekipe OŠ„Solina“ rezultatom 1 : 0 a u finalnoj utakmici ekipa OŠ „Tušanj“ je ostvarila pobjedu protiv ekipe
OŠ„Pazar“ rezultatom 5 : 0.

Plasman nakon odigranih utakmica je slijedeći :
1. mjesto OŠ „Tušanj“
2. mjesto OŠ „Pazar“
3. mjesto OŠ „Bukinje”
3. mjesto OŠ „Solina”

U finale se plasirala OŠ „Tušanj“ kao prvoplasirana ekipa.

Finale Gradskog prvenstva osnovnih škola u malom nogometu za dječake od 8 do 9 razreda održava se u srijedu 10.05.2023. godine na malonogometnom terenu Gradskog stadiona Tušanj sa početkom u 9,00 sati.

Finalisti Gradskog prvenstva po grupama su :
A. OŠ „Miladije“
B. OŠ „Mramor“
C. OŠ „Sveti Franjo“
D. OŠ “Tušanj”

Finalna faza:
– U finalnoj fazi takmiče se pobjednici iz četiri kvalifikacijske grupe(u 8,30 sati izvlačenja takmičarskih brojeva i utvrđivanja rasporeda utakmica). Igraju se četiri utakmice, dvije polufinalne, utakmica za treće mjesto i finalna utakmica.
– Igra se u patikama (kopačke nisu dozvoljene), dresovi moraju biti jednoobrazne boje, označeni jasno vidljivim brojevima u rasponu od 1 do 12.
– Ekipu sačinjavaju četiri igrača i jedan golman a utakmica se sastoji od dva poluvremena u trajanju po petnaest minuta.
– U slučaju nerješenog rezultata izvode se penali .

Pokrovitelj Gradskog školskog prvenstva je Grad Tuzla, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, sponzor “Centralno grijanje” dd Tuzla – kampanja “Moja energija moja odgovornost” a organizator je Sportski savez grada Tuzla.

JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla je dala saglasnost za korištenje malih terena sa umjetnom travom te kao i svake godine izašla u susret takmičenjima na nivou Grada Tuzla.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla