WP_20140829_042

Open Fun Football Schools je humanitaran, neprofitan i politički neutralan projekat organiziran od strane Cross Cultures Project Association , Kopenhagen (CCPA) u saradnji sa kancelarijom u Sarajevu. Osnovna ideja projekta je „Fun koncept“. Ono što je važno je aspekt igre, druženja i zadovoljstvo koje proizlazi iz igre, a ne rezultat i poboljšanje nivoa vještine.

Ime «Open Fun Football Schools, nam govori skoro sve : Otvoreno za sve, bez obzira na rasu, religiju, vještine ili namjeru. Sve aktivnosti sadrže „fun „- zabavne elemente. Razne zabavne igre su predstavljene, a fudbaske aktivnosti su zastupljene u većini. Mi želimo da djeca uče, i ističu sposobnosti, kao i fudbalske/nogometne vještine i želimo da radimo sa djecom na stvaranju zdravih interesa i dobrih prijatelja.

Koristeći igre s loptom i čistu igru , Open Fun Football Schools žele biti strateški instrument i u okviru socijalnog aspekta , koji obnavlja stara, ali pokidana prijateljstva i sportsku saradnju među fudbalskim /nogometnim klubovima učesnicima, njihovim trenerima, liderima i djecom , te uz to promovirati toleranciju, miran suživot, socijalnu koheziju i saradnju među različitim etničkim grupacijama.

Zbog toga smo razvili naš „Fun football koncept“ gdje mi upražnjavamo radost i igru.
S tim u vezi JU „Gradski stadion Tušanj“ Tuzla u saradnji sa Danskom i Norveškom vladom  organizuje otvorenu zabavnu školu nogometa/fudbala

( dječaci uzrasne dobi od 7 – 12 godina i djevojčice od 7 do 14 godina ).

Škola nogometa će trajati od 21.08.2017. do 23.08.2017. godine na  pomoćnom terenu ( umjetna trava ) stadiona „Tušanj“ u Tuzli.

Za sve učesnike škole obezbjeđene su majice, kačketi, narukvice, kao i hrana i napitci za vrijeme trajanja škole.

Napomena, broj učesnika je ograničen i škola je besplatna za sve učesnike.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Grad Tuzla, a tehnički izvršilac je

JU „Gradski stadion Tušanj“ Tuzla.

Pozivamo sve dječake i djevojčice navedene uzrasne dobi da se prijave na telefon 035 281 400 ili lično na stadion „Tušanj“ ( službene prostorije ).

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla