48268807_324810058114304_7490610899107971072_n

Obzirom da se prvi dio BH Telekom Premijer lige BiH završio 01.12.2018. godine uposlenici JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla su prionuli na posao i izvršili konzerviranje glavnog terena stadiona Tušanj, kako bi nastavak prvenstva za sezonu 2018/2019 dočekali spremni i teren bio u što boljem stanju.

Dugogodišnjim iskustvom usavršili smo se za sve vrste sanacija terena s vlastitim timom, vozilima, mašinama i alatima koji su potrebni za pravilno i stručno održavanje sportski terena sa raznim podlogama.

Kada je riječ o redovnoj njezi i održavanju sportskih terena u protekloj sedmici smo izvršili prehranjivanje glavnog terena sa prirodnom travom u vidu rasprskavanja 20 tona kvarcnog pijeska, 300kg gnojiva predviđenog za sportske terene te 200kg trave čija je namjena dosijavanje već postojeće travnjaka stadiona Tušanj.

Pijesak je nezamjenjiva komponenta kako u izgradnji tako i u održavanju sportksih terena, jako je bitno i kako se pijesak razbacuje po terenu, zbog nedostatka mehanizacije praksa je bila da se pijesak razbacuje ručno, kako je rezultat nejednaka raspoređenost ove godine smo odlučili da pomoću profesionalnog raspršivača bacimo pijesak i obezbjedimo ravnomjernu raspoređenost na svakom dijelu terena.

Dosijavanjem terena se popravlja gustina trave, pojačava se vitalnost travnjaka, a na terenima lošijeg travnatog sastava sužava se prostor za ekspanziju korova.

Nadamo se povoljnim vremenskim uslovima u nastavku sezone, a uposlenici JU “Gradski stadion Tušanj, kao i do sada, će uraditi sve što je u sklopu njihovih mogućnosti da teren bude u što bolje stanju i time fudbalerima obezbjede

optimalne uslove za prikaz što bolje igre.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla