maraton-tuzla1DSC_4713

Trčanje u društvu može da oživi vašu trkačku rutinu. U društvu se može trčati brže i dalje nego kada trčite sami.

Pored toga što je uvaženi i cijenjeni specijalista ginekologije i akušerstva, Dr. Adem Balić je i najstariji marathonac i Ironman. Kako zbog poslovnih obaveza neće biti u prilici trčati maraton u Ljubljani (Slovenija), dr. Balić je došao na ideju da organizuje trčanje maratona u Gradu Tuzla. Pored maratona realizovat će se i trke polumaraton 21km i trka 10km. Start trke je 28.10.2018. godine (nedelja) u 9.00h sa atletske staze JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla, trčat će se po čitavom Gradu sve do stadiona “Tušanj” gdje je i finish trke.

Trčanje u grupi je generalno gledano super stvar, pa preporučujemo da se pronađete u ovoj grupi trkača, prijavite se i uživate. Svi sudionici trke imaju mogućnost  izmijenjivanja na ulozi pacemakera i na taj način pridonijeti grupi kao ravnopravne kolege, a ne suparnici.

Sudjelovanje u maratonu svakako je veliko fizičko opterećenje, ali na kraju, ne i manje važno, je ugodno druženje i sportski turizam koji nam daje dodatnu motivaciju za redovito treniranje.

Maraton je mitski i istrčati “majku” svih dugoprugaških utrka doživljaj je koji se teško može mjeriti kojom drugom utrkom. U ovoj trci nije važno da li trčite svoj novi lični rekord, jedva prelazite ciljnu liniju ili bilo što između, cilj je da neko ko posmatra sa strane bude inspirisan vašim poduhvatom i vjerojatno potaknut da i sam pokuša nešto slično. Pozivamo sve rekreativce i trkače da dođu i da trčanjem jednu od dionica pomognu dr. Baliću u svojoj namjeri.

Sretno svim učesnicima, lake noge i vjetar u leđa

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla