Spartans

Na veliko pomoćnom terenu JU “Gradski stadion Tušanj” u  Tuzli u 13.00h utakmica američkog fudbala između Sarajevo Spartans i Sombor Celtis.

Sarajevo Spartansi su prvi i jedini klub američkog fudbala u Bosni i Hercegovini. Osnovani su 2011. godine, a danas broje preko 40 članova.

Aktivno učestvuju u regionalnim arena turnirima gdje osvajaju titule više godina za redom. Kao rezultat odličnih nastupa pozvani su u Slovensku Alpe Adria Football ligu (AAFL) u kojoj su došli do playoffa.

Njihov sljedeći korak je bio učešće u Central European Football Leauge (CEFL) gdje su ponovo ostvarili zavidan uspjeh i dogurali do playoffa.

Trenutno ekipa na Igmanu obavlja finalne pripreme za sljedeću sezonu, a u sklopu istih će održati prijateljski meč sa starim prijateljima ekipa Celtis iz Sombora. Kako bi olakšali dalek put i sebi i protivnicima Spartansi su odlučili ovu sportsku manifestaciju održati u Tuzli na pomoćnom terenu stadiona Tušanj.

Kako bi upotpunili pravu match day atmosferu u pomoć je priskočio dj Soul i ekipa FMJAM-a koja je zadužena za muziku i organizovanje tailgate partija.

Odlična prilika za sve ljubitelje američkog fudbala da se upoznaju sa dešavanjima na utakmici američkog fudbala i da sa svojim prijateljima i porodicama uživaju  u prvoj utakmici ovog sporta u Tuzli.KAF SPprtans Sarajevo

Nedelja 05.03.2017. u 13.00h

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla