atletika-tusanj-66-658x437

Vijećnici su usvojili izmjene i dopune Odluke o kreditnom zaduživanju Grada Tuzle, a među projektima u koje će se uložiti kreditna sredstva našao se i stadion Tušanj, tačnije projekat izgradnje tribine Istok. Grad će u tu svrhu izdvojiti 700 hiljada KM!

Ova vijest brzo se proširila među navijačima FK Sloboda koji su sa oduševljenjem dočekali potez gradskih struktura. Podsjetimo, fudbaleri Slobode trenutno su lideri Premijer lige BiH, sa već sada ozbiljnim ambicijama da Klub izađe u Evropu. Za taj poduhvat neophodna su i konkretnija ulaganja u infrastrukturu stadiona, a posljednja odluka Gradskog vijeća jasno daje do znanja da čelnici Grada i Slobode kreću u realizaciju klupskih ciljeva.

Kako saznaje Faktor, uporedo sa početkom izgradnje tušanjske tribine Istok, u planu je i uređenje mokrog čvora na tribini Zapad, proširivanje prostora za igrače i službena lica, te radovi na tribini Sjever. Vodstvo FK Sloboda na čelu sa predsjednikom Azmirom Husićem još ranije je istaklo da će se učiniti sve kako bi se stadion Tušanj što prije osposobio za odigravanje međunarodnih utakmica. U planovima Crveno – crnih je i rješavanje pitanja reflektora, semafora i ostalih infrasrtukturnih obaveza bez kojih su nemogući euro nastupi na Tušnju.

Tuzlanski premijerligaš intenzivno pregovara sa zainteresovanim sponzorima i investitorima koji bi se uključili u projekat stvaranja evropske Slobode. Kako saznajemo, klupska administracija u prvenstvenoj pauzi radi više nego ikada. Prije svega na prikupljanju obimne dokumentacije potrebne za realiziranje potpisa reprograma dugova prema Poreznoj upravi FBiH.

(Faktor.ba)

CategoryVijesti
Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla