71601845_959929337694495_2383405772072550400_n

Povodom 100. godina RSD “Sloboda” Tuzla, FK “Sloboda” Tuzla, Grad Tuzla i JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla na dan 11.10.2019. u 17.30h organizuju međunarodnu prijateljsku utakmicu između FK “Sloboda” Tuzla i GNK “Dinamo” Zagreb. Stadion “Tušanj” će ugostiti trenutno najbolju ekipu u regionu, koja već dugi niz godina igra grupnu fazu lige prvaka.

Pripreme za predstojeći susret su poodavno počele, u narednim danima slijedi finalizacija radova u sportskom kompleksu JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla kako bi goste iz Zagreba dočekali onako kako to zaslužuju.

Ustanova sa kompletnim ljudskim resursima učestvuje u organizaciji ove sportske manifestacije kao tehnički organizator i sve svoje resurse je stavila na raspolaganje. Nastojat ćemo da omogućimo igračima što bolje uslove, kako bi glavni teren stadiona Tušanj zadovoljio potrebe te akteri utakmice prikazali dobru, dopadljivu i za gledaoce odličnu utakmicu. Utakmica se igra u noćnom terminu i pod reflektorima, tako da se nadamo lijepom vremenu te da će igrači imati dobar ambijent za održavanje jedne ovakve sportske manifestacije.

U organizaciji i pripremi za nesmetano održavanje međunarodne prijateljske utakmice zaslužne su slijedeće firme sa područja Grada bez kojih ovo ne bi bilo moguće realizovati:

  • JKP “Komunalac” Tuzla
  • JP “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla
  • “Kameleon” Tuzla
  • “Elektro distribucija” Tuzla
  • “Deling” doo Tuzla
CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla