viber_image_2021-04-23_08-09-28

Obzirom da su u prethodnom periodu bile vremenske neprilike neobične za ovo doba godine, snijeg koji je pao početkom aprila, uposlenici JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla su bili prinuđeni skidati snijeg sa glavnog terena kako bi se igrale zvanične Kup i prvenstvene utakmice.  Uslijed skidanja snijega atletska staza se dodatno isprljala obzirom na količinu snijega koju smo skinuli.

JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla je prema redovnim aktivnostima koje obavlja, angažovala JKP “Komunalac” doo, tačnije radnu jedinicu Higijena grada, koristila usluge čišćenja i pranja atletske staze specijalnim vozilima autocisternama sa šmrkovima.

Atletsku sazu stadiona “Tušanj” sa svojim mnogobrojnim članovima najviše koriste polaznici i članovi AK “Sloboda – Tehnograd” Tuzla i u tom kontekstu, uvažavajući značaj atletskog sporta, Ustanova nastoji atletsku stazu sačuvati i održavati na primjeren način kako bi se stekli uslovi za organizaciju takmičenja u atletici na državnom i evropskom nivou.

Uposlenici sektora za održavanje i pružanje usluga u  JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla nastoje svim našim korisnicima obezbijediti uslove za trenažni proces, takmičenja, uslove za sportsko rekreativne aktivnosti djece, omladine i starijih kao i druge aktivnosti koje su u funkciji unapređenja psihofizičkih sposobnosti građana Grada Tuzla i Tuzlanskog kantona.

Kako je sport djelatnost od javnog interesa,  potrebna su i dalja ulaganja kako bi u Tuzli, konkretno na stadionu “Tušanj” unaprijedio sistem koji će na pravi način urediti pitanje održavanja i očuvanja sportskih

terena i omogućiti da što više članova zajednice koriste pogodnosti koje Ustanova pruža.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla