117325631_583084449010976_5698971240779017708_n

Glavni teren JU “Gradski stadion Tušanj” je na velikom ispitu, u vikendu iza nas FK “Sloboda” je odigrala jedan on bitnijih mečeva s FK “Željezničar” u kojem je izašla kao pobjednik rezultatom 1:0.

U saradnji sa stručnim štabom crveno crnih,  za ove vremenske uslove, teren sa prirodnom travom smo doveli u optimalno stanje te prema našim mogućnostima, uradili sve kako bi uslovi na terenu ispunili zahtjeve derbija u nastavku prvenstva Mtel Premijer lige BiH.

Naredni period je buran za JU “Gradski stadion Tušanj”, jer u srijedu je već planiran nastavak Kupa BiH u nogometu, domaćinu FK “Tuzla City” dolazi FK “Sarajevo”. Uposlenici stadiona “Tušanj” su od nedjelje u pogonu kako bi oporavili glavni teren i spremno dočekali utakmicu u srijedu 07.04.2021. koja je zakazana za 14:00h.

Poslije srijede i odigravanja Kup utakmice, za nedjelju je zakazana utakmica nastavka Mtel Premijer lige BiH, u kojoj FK “Tuzla City” u ulozi domaćina dočekuje FK “Sloboda” Tuzla. Utakmica je, zbog programske šeme TV kuće koja vrši direktan prijenos, zakazana za nedjelju 11.04.2021. godine u 15:00h.

Iskreno se nadamo lijepim i proljetnim vremenskim uslovima, kako se glavni teren ne bi dodatno oštetio i dočekao aktere najavljenih utakmica u što boljem stanju.

Pored glavnog terena, ogromno opterećenje je na velikom pomoćnom terenu sa umjetnom travom. Pored svakodnevnih trenažnih procesa, prijateljskih utakmica i individualnog rada svaki vikend se na pomenutom terenu odigravaju utakmice Omladinskog pogona FK “Sloboda”.

JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla kao i do sada, prati naredbe i mjere nadležnih institucija povodom pandemije koronavirusa COVID 19 te ih sprovodi onako kako nalaže N/FS BiH.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla