stadion_tusanj_tip_ba_171012

Od važnijih aktivnosti JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla, a koje su vezane za 2022. godinu i koje su planirane da se u što skorijem vremenskom periodu i realizuju  jeste rekonstrukcija i zamjena umjetne trave na jednom od malih pomoćnih terena.

Očekujemo da se Projekat što prije realizuje, jer sa proljećem počinje sportska sezona kako za sportiste profesionalce tako i za rekreativce koji koriste naše terene u punom kapacitetu. Za predviđene radove i realizaciju obezbjeđena su sredstva od strane Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona kroz Javni poziv za sufinansiranje projekata rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata u 2021. godini.

Iskreno se nadamo da će se nastaviti sa praksom i raspisivanjem sličnih Javnih poziva za projekte vezano za rekonstrukciju sportskih objekata u cilju poboljšanja uslova ne samo sportašima i rekreativcima već i fizičkim licima koji imaju potrebu za organizacijom fizičke i sportske aktivnosti djece i omladine, kao i drugih građana, koje se ostvaruje u okviru stručno usmjerenog fizičkog vježbanja i sportskog treninga. Pored našeg osnivača Grada Tuzla, saradnja sa  institucijama kao što je Ministarstvo za kulturu sport i mlade Tuzlanskog kantona relizacija ovakvih projekata je puno lakša.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla