sportske igre

Plazma sportske igre mladih su organizovana amaterska sportska takmičenja za djecu i mlade osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Nastale su u Splitu 1996. godine.  Održavaju se u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a u planu je širenje i na druge države.

Organizuju se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije. Pokroviteljstvom Grada Tuzla i gradonačelnika Zijada Lugavića, JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla svake godine ustupa male pomoćne terene sa umjetnom travom za održavanje takmičenja u malom fudbalu.  Takmičenje na stadionu “Tušanj” će se održati u nedelju 23.06.2024. godine od 9:00h – 15:00h.

Učenici se takmiče u 10 sportskih disciplina: mali fudbal, rukomet, tenis, stolni tenis, šah, ulična košarka, odbojka, odbojka na pijesku, atletika i graničar. Prvo se održavaju gradska, kantonalna, entitetska i na kraju državna takmičenja. Sudjelovanje je za svu djecu na svim nivoima besplatno.

Djevojčice i dječaci starosne dobi od 7 do 18 godina u periodu od januara do septembra imaju mogućnost sudjelovanja na takmičenjima. Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i to u potpunosti besplatno. Sudjelovati mogu sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno ili profesionalno bave sportom. Takmičenja su organizovana na profesionalnom nivou, bez obzira na to što je u pitanju amaterski sport, u skladu sa svim propozicijama i pravilima pojedinog sporta Sportskih igara mladih.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla