36048621_2127133104223208_3639139881688498176_n

Proteklog vikenda na sportskim terenima JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla održan je III Međunarodni turnir u rukometu za veterane i veteranke pod nazivom “Rukomet na zrnu soli” Tuzla 2018. Na ovogodišnjem turniru nastupilo je 13 ekipa u muškoj i šest u ženskoj konkurenciji, sa više od 200 rukometašica i rukometaša iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Srbije i BiH.

Ekipa Goražda u muškoj, a Sombora u ženskoj konkurenciji, pobjednici su 3. Međunarodnog turnira veterana „Rukomet na zrnu soli“, koji je u organizaciji UG „Veterani RK Sloboda“  završen u Tuzli.

Goraždani su u finalnom susretu pobijedili ekipu Stara škola iz Subotice rezultatom 7:4.

U susretu za 3. mjesto Dobova (Slovenija) je bila  bolja od beogradskog BASK-a s 9:5.

U konkurenciji rukometnih veteranki pobjednički pehar pripao je ekipi Sombora koja je pobijedila Srem iz Sremske Mitrovice sa 9:7 nakon izvođenja „sedmeraca“. U regularnom dijelu susreta bilo je neriješeno – 6:6.

U borbi za 3. mjesto Jedinstvo iz Tuzle pobijedilo je sastav Gevgelije (Makedonija) sa 6:4.

“Jedini turnir koji se igra na ovakvoj vrsti podloge, umjetna trava, nam daje za pravo da se smatramo unikatom, na tome smo neizmjerno zahvalni menadžmentu JU “Grad

ski stadion Tušanj” Tuzla i Gradskoj Upravi Grada Tuzla na pomoći bez koje ovaj turnir ne bi bio to što jeste. Utisci sa kojima su otišli naši gosti svojim kućama nam govori, da uloženi napori i trud, nisu prošli nezapaženo te da svi jedva čekaju slijedeću godinu da posjete nas Grad”: istakli su iz UG “Veterani RK Sloboda” Tuzla koji su glavni i i odgovorni za realizaciju ove sportsko – kulturne manifestacije u našem Gradu.
Svi učesnici turnira istakli su sjajnu organizaciju tradicionalne manifestacije sporta i prijateljstva.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla