viber_slika_2023-11-07_08-08-38-716

Na zidovima JU “Gradski stadion Tušanj” u Tuzli murali mira, tolerancije i ljubavi.

Vrijedni učenici JU Mješovita Srednja Građevinsko – Geodetska škola Tuzla su u proteklom periodu, u saradnji sa Koalicijom za borbu protiv mržnje i uz podršku misije OSCE-a u BiH na zidovima u i oko sportskih terena nacrtali murale mira, tolerancije, ljubavi i slobode.

Cilj murala jeste poslati  pozitivnu energiju i poruku mira, da nema mjesta mržnji na sportskim terenima uz veliku dozu far-playa i tolerancije.

Koalicija za borbu protiv mržnje u svojim nastupima apeluje na širenje tolerancije i b0rbe protiv svih oblika mržnje te da se jasno ustane protiv nacionalizma i svih drugih oblika ksenofobije, da promovišu vrijednosti inkluzije i zaštitu ljudskih prava u BiH. Sa predstavnicima i učenicima Građevinsko – geodetske škole u Tuzli, JU “Gradski stadion Tušanj” je uspostavila pozitivnu i zavidnu saradnju te im se ovim putem zahvaljujemo i iskreno se nadamo da ćemo nastaviti sarađivati i u budućnosti. Vrijedne ruke učenika i profesora su pokazali izvanredno umijeće crtanja i modeliranja murala, što se može vidjeti i na fotografijama ispod teksta.
CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla