viber_image_2022-06-30_09-29-20-359

U četvrtak 07.07.2022. godine  počinju i konkretni radovi na realizaciji jednog od najznačajnijih projekata, a to je potpuna rekonstrukcija glavnog terena JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla.

Većim dijelom, Projekat se finansira iz UEFA fondova i vlastitih sredstava NS/FS BiH, dok će manjim dijelom u realizaciji učestvovati klubovi i lokalne zajednice koje raspolažu tim stadionima.

Nakon provedene tenderske procedure predstavnici NS/FS BiH su potpisali Ugovor sa najpovoljnijim izvođačem radova na Projektu „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“, a to je Konzorcij ponuđača koji čine: Wickr Group a.s., Hellasod SA i Tarkett sports B.V.

Ugovorom je obuhvaćena I faza radova u 2022.godini, za pet stadiona i to: „Gradski stadion“ Banja Luka, stadion JU „Gradski stadion Tušanj“ Tuzla, stadion „ Asim Ferhatović Hase“ Sarajevo, stadion „Rođeni“ Mostar i „Gradski stadion“ Mostar.

Potpisivanjem ovih ugovora, radovi na glavnom terenu JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla počinju sutra te će nakon završetka radova  odnosno Projekta Tuzla imati imati najsavremeniji hibridni teren.

Menađment JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla, FK “Sloboda” Tuzla i FK “Tuzla City” Simin Han su istakli da je ovo veliki korak za cjelokupan fudbal u našoj zemlji i zahvalili rukovodstvu Saveza na pokretanju Projekta.

Uposlenici Ustanove su pripremili glavni teren u smislu izvršenja radova na iskopavanju automatskog sistema za navodnjavanje, kako bi izvođači radova nesmetano ušli sa mašinama i počeli konkretne radove na glavnom terenu.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla