viber_image_2023-02-28_14-13-06-904

Obzirom da su na stadionu Tušanj završni radovi vezano za projekat “Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH” te da istim nije predviđena zamjena, odnosno postavljanje novih golova menadžment JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla je u saradnji sa firmom “CORSAIR SPORT” d.o.o. Bijeljina kompletirala nabavku novih savremenih aluminijskih golova, koji imaju potreban UNI EN 748 certifikat zajedno sa pratećom opremom za iste. Uposlenici Ustanove su, čim su se stekli vremenski uslovi za to, postavili i montirali golove na glavnom terenu te popratnu opremu koja je potrebna za zatezanje mreže na golovima.

Predstavnici grčke firme Hellasod redovno obilaze teren, prehranjuju ga adekvatnom gnojivom i kose po potrebi. Preostalo je da se instalacije odnosno ormarić za kontrolu grijača terena spoje na trafo stanicu i izvrši probni rad. Ono što je velika nedoumica jeste ko će održavati teren?

Ustanova sa svojom mehanizacijom ne zadovoljava zahtjevne kriterije za održavanje hibridne podloge, iskreno se nadamo da ćemo u što skorije vrijeme imati pravu informaciju vezano za navedeni problem.

Ono što moramo napomenuti jeste da su tokom radova na glavnom terenu nastala utvrđena oštečenja i to atletske staze i asfaltne staze na ulazu na stadion te da ih je potrebno sanirati od strane izvođača radova kada vremenski uslovi dozvole.

JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla čeka “zeleno svjetlo” odnosno pisano odobrenje i saglasnost za korištenje glavnog terena i odigravanje zvaničnih utakmica FK “Sloboda” i FK “Tuzla City”

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla