Srđan Aleksić

U Tuzli, 13.06. 2021. godine će se, već sad tradicionalno, održati  7. memorijalni turnir „Srđan Aleksić“ kojeg organizuje Udruženje građana „Radničke sportske igre“ iz Tuzle u saradnji sa JU “Gradski stadion Tušanj”  Tuzla. Zbog pandemije COVID-19, tradicionalni turnir i ovaj put nema međunarodni karakter, ali su se organizatori pobrinuli da okupe osam klubova iz Bosne i Hercegovine.

Na turniru učestvuju: FK Sloboda Tuzla, FK “Tuzla City”, FK “Bratstvo” Gračanica, FK “Budućnost” Banovići, FK “Radnički” Lukavac, OFK Tuzla, FK Proleter Tuzla i FK “Orahovica74” Orahovica. Pravo učešća imaju mladi fudbaleri rođeni 2011. i 2012. godine.

„Nećemo dozvoliti da sjećanje na lik i djelo Srđana Aleksića izblijedi. Odabrali smo da priču o njemu širimo među najmlađim naraštajima“, kazao je Mirsad Gavranović, jedan od organizatora turnira „Srđan Aleksić“.

Organizator turnira je obezbijedio sve propisane epidemiološke mjere na stadionu „Tušanj“, a očekuje se da mladi fudbaleri pokažu sve što znaju i umiju.

„Turnir je prepoznat u čitavoj regiji. Ove godine nema međunarodni karakter, ali mi ćemo se potruditi da naredni bude još bolji i da pokušamo na turnir dovesti Alena Glavovića kojeg je Srđan Aleksić spasio od smrti“, kazao je Samir Neimarlija, jedan od organizatora turnira.

Nakon što se odigraju utakmice predviđene rasporedom, uslijedit će ceremonija svečanog zatvaranja na kojoj će biti dodijeljene nagrade najboljim pojedincima, odnosno golmanu, strijelcu i igraču turnira.

JU “Gradski stadion Tušanj” u Tuzli će sa svojim uposlenicima, sportskim terenima i popratnim sportskim objektima biti na raspolaganju organizatorima kako bi turni prošao u najboljem redu.

Sretno učesnicima!

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla