viber_image_2023-05-31_09-23-31-138
Na malim pomoćnim terenima sa umjetnom travom JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla na dan 05.06.2024. godine planirana je sportska manifestacija  Dan sporta u Tuzli” i takmičenje u malom fudbalu.  Već dugi niz godina Grad Tuzla je domaćin manifestacije „Dan sporta u Tuzli“, a stadion Tušanj daje saglasnost na ustupanje i privremeno korištenje pomoćnih terena i to u trajanju od 08:00 do 17:00h.
Ova manifestacija ima veliki značaj za našu zajednicu, jer promovišu sport, zdrav život i inkluziju djece  sa i bez poteškoća. Na lokaciji malih terena je planirano održavanje sportskog takmičenja u kojem će učestvovati djeca sa i bez poteškoća iz svih osnovnih škola sa područja Tuzle. Takmičenje organizuju Specijalna  olimpijada BiH i Atletski klub „Sloboda Tehnograd“ u saradnji sa Udruženjem za sport i rekreaciju mladih, stoji u saopćenju AK “Sloboda Tehnograd” Tuzla.
Sportske igre mladih su važne jer:
1. Podstiču inkluziju: Djeca sa poteškoćama imaju priliku da se ravnopravno takmiče i druže sa  svojim vršnjacima, što doprinosi njihovoj socijalizaciji i osjećaju pripadnosti zajednici.
2. Promovišu zdrav život: Fizička aktivnost je ključna za zdrav razvoj djece. Kroz učešće u  sportskim igrama, djeca stiču naviku redovnog bavljenja sportom.
3. Razvijaju sportski duh: Takmičenja pomažu djeci da razviju sportski duh, fer plej i timski rad,  što su važne vrijednosti u svakodnevnom životu.
4. Jačaju lokalnu zajednicu: Ove igre okupljaju djecu, roditelje, nastavnike i lokalne organizacije,  što doprinosi jačanju veza unutar zajednice.
Menadžment JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla svake godine daje podršku organizaciji i održavanju navedenih sportskih manifestacijia, ustupajući svoje resurse i kapacitete kako bi organizacija prošla u najboljem redu.
CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla