Trka Svi za sve
Wings for Life World Run je globalna humanitarna utrka koja se održava svake godine u maju/junu pod motom “Trčimo za one koji ne mogu”. Jedinstvena je jer desetine hiljada ljudi širom svijeta učestvuje na isti dan, u istom trenutku, po kiši, suncu ili snijegu, bilo da trče na jednoj od službenih lokacija ili gdje god se nalazili uz Wings For Life App Run. JU “Gradski stadion Tušanj” je oduvijek bila podrška sportskim manifestacijama, tako će biti i ove godine, pa će na dan 02.06.2024. godine od 12:00h ustupiti atletsku stazu kako bi se manifestacija održala i dala primjer drugim sportskim institucijama.
Potrebno je istaknuti da iznos visine 100% svih donacija odlazi na istraživanje ozljeda kičmene moždine.
Na Wings for Life World Run utrci se trči za one koji ne mogu!  Red Bull je generalni pokrovitelj manifestacije i samim tim prikupljanje čini mogućim, a pokriva i sve administrativne troškove. U Wings for life trci svi su pobjednici i ono što je pozitivno imaš priliku da vidiš koliko daleko možeš trčati, bez ikakvog rezultatskog pritiska. Ne postoji ciljna linija. Umjesto toga, pokretna ciljna linija pod nazivom ‘presretačko vozilo’ lovi tebe! Kad te ulovi, trčanje je gotovo i možeš početi slaviti!
Pod sloganom “TRČIMO ZAJEDNO”, na Wings for Life World Run utrci svi startaju istovremeno, širom svijeta. Signal za start utrke istovremeno će se oglasiti na svim kontinentima.
Uopšte nije važno jesi li profesionalni sportista, rekreativac ili početnik. Nema cilja. Umjesto toga, 30 minuta nakon starta, presretačko vozilo započinje svoju potjeru i lovi trkače i učesnike u invalidskim kolicima. Rekreativci će stići do petog ili desetog kilometra, dok će se profesionalni trkači znojiti do 60. kilometra ili više! Tvoj rezultat nije vrijeme, već udaljenost koju si postigao.
Učešćem na Wings for Life World Run utrci činiš dobro i pomažeš nam da se približimo konačnom cilju. JU “Gradski stadion Tušanj” svojim kapacitetima učestvuje u realizaciji i poziva veliki broj građana da dođu i podrže ovu humanitarnu manifestaciju do ispunjenja konačnog cilja, a to je pronalazak lijeka za povrede kičmene moždine.

Pozivamo vas da i ove godine budete dio “SVI za SVE” trke.

Nakon prošlogodišnje uspješne trke koju smo sproveli radi pružanja pomoći JU Centar za autizam “Meho Sadiković” u Tuzli, članovi RAC TZ’99 i ove godine organizuju istu trku sa ciljem pružanja pomoći Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla.

Pozivamo vas da 02.06. budete dio vesele “SVI za SVE” ekipe, da zajedno aktiviramo svoje tijelo, provjerimo šečer i pritisak u krvi i sveukupno budemo dio jedne velike humanitarne priče koja gradi bolje sutra za sve nas!

Vidimo se!
CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla