Plakat-Simpozij-sport-i-zdravlje-nasl-731x1024

Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli je u četvrtak 30.11.2023. godine realizovao 16. Međunarodni simpozij „Sport i zdravlje“.

Simpozij se održao  u kongresnoj sali hotela „Mellain“.

Teme ovogodišnjeg simpozija su bile:

  • Uloga i značaj profesije agenta / menadžera u sportu“,
  •  „Tjelesni i zdravstveni odgoj – razvoj i perspektive“.

Predavači/panelisti: Uspješni i priznati agenti – menadžeri u sportu u košarci, rukometu i nogometu. Kroz panel raspravu, u najvažnijim crtama, prezentirane su profesije sa kojima se bave, dobre i manje dobre primjere iz prakse i pozicija sportskog agenta u budućnosti.

Predavači/panelisti: Primjer uspješnog kreiranja sportske politike i praktične posljedice ustroja tjelesnog odgoja i sporta u Sloveniji. Tjelesna aktivnost i zdravlje – iskustva iz Srbije i Hrvatske.

Na Simpozij su pozvani svi  direktori svih osnovnih i srednjih škola na Tuzlanskom kantonu kako bi nastavnicima Tjelesnog i zdravstvenog odgoja omogućili prisustvo na ovogodišnjem simpoziju. Prisutnim nastavnicima su uručeni certifikati o učešću/prisustvu na simpoziju.

Kao neizbježna sportska institucija u Gradu Tuzla, Tuzlanskom kantonu ali i u BiH, JU “Gradski stadion Tušanj”  je sa svojim predstavnicima učestvovala na simpoziju i dala svoj doprinos u razvoju i unapređenju sporta. Stadion Tušanj kao značajan sportski objekat sve svoje resurse i kapacitete daje na raspolaganje sportskim kolektivima, sportskim organizacijama, osnovnim i srednjim školama i ustanovama koje svoje testiranje za psiho-motoričke sposobnosti obavljaju na našim terenima.

Nadamo se da će Fakultet za tjelesni odgoj i sport istrajati u svojoj namjeri, u nastojanju da osvjesti i senzibilizira značaj tjelesnog odgoja u razvoju kod djece i mladih. Ovim putem im čestitamo na izvanrednoj oganizaciji, na prilici da čujemo mišljenja gostiju i istaknutih sportista i sportskih radnika na osnovu njihovih iskustava te na decidnom ukazivanju problematike  u sportu i riješavanju istih.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla