viber_slika_2023-12-01_08-12-09-153

Dana 30.11.2023. godine u prostorijama NS BiH održan je sastanak predstavnika Grada Tuzla Zavod za urbanizam gdin Damir Hamustafić i gdin Mehmed Zaimović, direktorom JU “Gradski stadion Tušanj” gdin Bakir Buljugija sa direktorom i zastupnikom NS BiH gdin Nihad Hodžić, zadužen za infrastrukturu stadiona BiH.

Tema sastanka je bila poboljšanje uslova infrastrukture stadiona Tušanj radi dobijanja licence za drugu kategoriju, što bi značilo igranje utakmica u propisanom broju pretkola evropskih takmičenja. Predstavnici Gradske uprave arhitekti, koje je odredio gradonačelnik grada Tuzla gdin Zijad Lugavić i predstavnik NS BiH gdin Hodžić su zajedno zaključili i evidentirali probleme i rješenja vezano za stadion Tušanj u Tuzli.

Uslovi koji su potrebni za dobijanje licence druge kategorije evropskih takmičenja za stadion Tušanj su slijedeće:

  • Rekonstrukcija službenih prostorija u koje spada izgradnja novih svlačionica, adekvatne prostorije ambulante, sale za press konferenciju, prostorija za doping kontrolu, prostorija za trenere i sudije, prostorija za delegata uključujući i prostor za brifing utakmice,
  • pokrivanje i uređenje zapadne tribine i
  • obezbjeđenje parking mjesta za službena lica i autobus gostujućih ekipa, u cilju bezbjednosti za odigravanje utakmica Premijer lige BiH i utakmica međunarodnog karaktera.

Direktor Ustanove upoznao je predstavnike NS BiH da jedino grad Tuzla finansira u punom kapacitetu stadion Tušanj i da je ovo prilika da se planirani idejni projekti i rješenja uključe i viši nivoi vlasti kako bi omogućili da na stadionu Tušanj igra reprezentacija BiH što bi bio veliki dobitak za grad Tuzla i Tuzlanski kanton. Utvrđeno je da se za dalji period usklade potrebe sa idejnim projektima i rješenjima te prema raspoloživim finansijskim sredstvima krene u realizaciju, fazu po fazu. Nadamo se da će ovo biti jedan impuls i stimulans da krenemo sa pozitivnom pričom i rješavanju prepoznatih problema.

Zahvaljujemo se kompetentnom gdinu Nihadu Hidžiću na toplom prijemu, gostoprimstvu i sugestijama te spremnosti da svojim savjetima i idejama doprinese usklađivanju uslova na stadionu Tušanj i iskreno se nadamo nastavku jedne zdrave i pozitivne saradnje.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla