thumbnail (6)
U nedelju 28.04.2024. godine na atletskoj stazi JU “Gradskog stadiona Tušanj”, a u organziaciji AK “Sloboda Tehnograd” Tuzla održano je  “POJEDINAČNO PRVENSTVO BIH ZA PIONIRE-KE” na kome je učestvovalo 268 takmičara-ki iz 23 atletska kluba.
Posebno smo ponosni na članove AK “Sloboda Tehnograd” Tuzla koji su postigli značajne rezultate na ovom takmičenju. Amna Musić je osvojila titulu državne prvakinje u disciplini 300 m, te srebrnu i bronzanu medalju u štafeti 4×100 m i skoku u dalj. Una Nasupović je osvojila tri titule viceprvakinje BiH u disciplinama 60 m, skoku u dalj i štafeti 4 x 100m. Ajna Nezirovac je osvojila srebrnu medalju u štafeti 4×100 m i bronzanu u disciplini 80 m pr. Ema Zahirović osvojila je srebrnu medalju u štafeti 4×100 m.
Pored osvojenih medalja, želimo istaći i uspjehe onih takmičara koji nisu stali na postolje, ali su ostvarili svoje lične rekorde. To su Adem Bajrić, Amar Bećirović, Majra Paočić, Nadja Elezović, Dalal Isabegović, Ajla Babajić i Lejla Hodžić.
Prije početka takmičenja predsjednica ASBiH g-dja Djurdja Šišul uručila je predsednici AS Federacije BIH Kadi Delić Selimović 5 kompleta sportskih rekvizita za klubove iz FBiH koji sprovode program KIDS ATHLETICS, dok je dopredsjednica AK “Sloboda Tehnograd” Barbara Pavljašivić uručilo simbolično priznanje za Sanelu Breljaković koja je istrčala Ultra trial marathon u dužini od 168 kilomotera.
“Ovom prilikom želimo se zahvaliti svim trenerima, članovima kluba, roditeljima, atletičarima- kama, studentima Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, kao i Udruženju studenata Medicinskog fakulteta Medicus i JU Gradskom stadionu Tušanj na njihovoj podršci i angažmanu tokom organizacije takmičenja” – istakli su iz AK “Sloboda Tehnograd” Tuzla.
CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla