thumbnail (9)
U nedelju 05.05.2024. godine na Međunarodnom atletskom mitingu u Mariboru nastupili članovi AK “Sloboda Tehnograd” Bakir Musić, Amer Bećirović, Alija Džinić i Enes Džinić koji su ostvarili izvanredne rezultate.
Bakir Musić je u trci na 300 m istrčao najbolji rezultat svih vremena u BiH u kategoriji juniora osvojivši 3 mjesto u konkurenciji seniora sa vremenom od 34:21 s. Prije toga Bakir je istrčao i lični rekord u trci na 100 m u vremenu 10:98 s.
Fenomenalan rezultat istrčao je Amer Bećirović u trci na 400 m u vremenu od 50:96 s, osvojivši 4 mjesto u konkurenciji seniora. Ovim rezultatom Bećirović se približio ispunjenju norme za Evropsko prvenstvo za mladje juniore. U istoj trci nastupio je i Enes Džinić koji je osvojio 6 mjesto sa rezultatom 51:83 s.
Pored Bakira Musića i Amera Bećirovića svoj lični rezultat istrčao je i Alija Džinić u trci na 200 m u vremenu od 22:77 s.
Već u petak takmičari-ke AK “Sloboda Tehnograd”, će nastupiti na Međunarodnom atletskom mitingu u Banja Luci, dok će na Međunarodne atletske mitinge u Kranj i Graz u subotu odnosno nedjelju otputovati Edhem Vikalo, Mahir Kurtalić i Bakir Musić.
Sretno našim trkačima!!!
CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla