viber_image_2022-12-19_09-34-56-112

Već smo utvrdili da su rokovi za završetak radova na projektu “Potpuna rekonstrukcija glavnih terena Premijer lige BiH” probijeni i da se nastavak radova pomjerio za nekoliko mjeseci. Nakon polaganja travnate podloge te tretiranje iste u smislu prehranjivanja, košenja, zalijevanja i valjanja trebalo se pristupiti šticovanju, odnosno šivenju umjetne trave. Trenutno vremenski uslovi ne dozvoljavaju šticovanje, jer korijen položene travnate podloge nije dovoljno čvrst i jak. Predstavnici NS BiH su strogo protiv nastavka radova, odnosno šivenja umjetne trave dok se optimalni uslovi ne budu stekli i vegetacija ne bude dominantnija u odnosu na sadašnje stanje. Kakvo je sada stanje i vremenski uslovi koji nas očekuju u narednom periodu, vjerovatno će se šticovanju pristupiti februar ili mart 2023. godine.

Od radova na projektu ostalo je da se spoji elektro ormar sa automatikom na trafostanicu JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla i iskop i polaganje stopa za čahure za golove. Iskreno se nadamo da će u narednom periodu izvođač radova, firma Hellasod imati adekvatne uslove za nastavak radova te da ćemo na proljeće imati idealan teren za nastavak drugog dijela Mtel Premijer lige BiH za sezonu 2022/2023.

Dok se ne preda glavni teren stadiona Tušanj, uposlenici Hellasoda su obavezni održavati teren, prehranjivati sa odgovarajućom prehranom i valjati sa odgovarajućom mehanizacijom. Velika su sredstva uložena, ne samo od strane NS BiH već i iz budžeta Grada Tuzla da bi se ponašali indolentno prema načinu i konačnom ishodu pri izvođenju radova na glavnom terenu JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla.

CategoryVijesti
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Logo_footer   

Podržano od RTV7 Tuzla